Care este muzica preferata a pisicilor?

Muzica are virtuti bine cunoscute in randul oamenilor. Insa, este acest lucru valabil si in cazul pisicilor? Ce tip de muzica apreciaza pisicile? Descopera tot ce trebuie sa stii despre acest subiect.

Pisicile au o modalitate diferita fata de oameni de a percepe mediul inconjurator si lumea care ii inconjoara. Unele simturi sunt extrem de dezvoltate, simturi precum vederea si mirosul. Studiile arata ca pisicile pot percepe frecvente sonore mergand de la 50 Hz (sunete grave) la peste 60000 Hz (sunete ascutite).

Cat despre urechea umana,chiar daca percep sunete incepand cu 20 Hz, doar sunetele inferioare a 20 000 Hz sunt auzite. Urechea pisiciii este extrem de dezvoltata. Nici mirosul nu este mai prejos, acesta le permite sa vaneze si sa se ascunda in caz de pericol, sa fie in siguranta.

Nu este de mirare faptul ca pisicile sunt atat de sensibile atunci cand aud cel mai mic zgomot.

Asemanatoare

De ce unele pasari nu au aripi?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cate inimi are caracatita?

Cum beau pestii?

Abia dupa 14 zile pisicile incep sa perceapa sunete. In schimb, torsul linistitor al mamicii, unul din primele sunete auzite, le confera securitate si confort deopotriva. Unele sunete au efecte uimitoare asupra pisicilor.

Care este muzica preferata a pisicilor?

Pisicile prefera sunetele blande, nu foarte ritmate si numeroase sunt pisicile care se relaxeaza atunci cand asculta Mozart sau o balada a lui Chopin. Muzica de relaxare este in egala masura folosita pentru a calma stresul si anxietatea pisicii.

Genuri de muzica precum metal, rock sau pop nu sunt deloc pe placul unei pisici. Nici unele bucati de jazz, mai ritmate, nu sunt apreciate de pisici. Exista, de altfel, melodii special concepute pentru pisici, pentru a le capta atentia si tinand cont de specificitatea lor. Pisicilor le place in special notele lungi si manifesta o deosebita placere atunci cand aud sunete grave, apropiate de sunetul pe care il scot atunci cand torc.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce animalele noastre de companie imbatranesc mai repede ca noi

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/quelle-musique-aiment-les-chats-11185980/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More