Care este istoria si originea numerologiei, o practica fascinanta

Numerele fac parte din acele simboluri universale, le regasim in absolut toate traditiile. Inainte de scrieri si inainte de limbajul insusi, numerele se prezinta sub forma lor primitiva drept suport de informatie si de comunicare.

Care este istoria si originea numerologiei

Mai multe sisteme numerologice s-au perindat de-a lungul secolelor de aceea este destul de greu sa urmarim parcursul Numerologiei si originile acesteia deoarece Numerologia are origini controversate, sunt diferite in functie de fiecare civilizatie in parte.

In Mesopotamia, China, India, Grecia sau Egipt, oamenii credeau in aceasta functie a numerelor. Fiecare civilizatie avea propriile sale teorii cu privire la utilizarea si semnficatia lor.

La origini, alfabetul fenician – apoi cel grecesc, ebraic si latin- se folosea de cifre si de litere deopotriva. in Kabbala cuvintele nu au sens decat datorita cifrelor pe care le contin. Abia in secolul XII numerotatia araba este adoptata insa unii sunt de parere ca originea Numerologiei se afla in India si in China (odata cu Yi-King). Datorita schimburilor comerciale, aceste informatii sunt transportate din tara in tara, din civilizatie in civilizatie, din secol in secol.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce este portalul 555 in numerologie

Chiar daca indoiala inca persista, se pare ca sistemele numerologice par in mare parte legate de teoriile emise de matematicianul si filozoful Pitagora care era de parere ca Universul era gestionat si exprimat prin intermediul numerelor. Dupa el, Platon, Kepler, Galilei si Einstein s-au interesat indeaproape de acest subiect.

Numerologia se afla in stransa legatura cu alchimia si cu ramurile ezoterismului. In anul 1975, un american pe nume Kevin Quinn Avery a lansat o opera. Numerologia actuala s-a inspirat enorm din teroriile acestuia.
Numerologia reprezinta o conceptie a Lumii. Viata se exprima prin numere si numerele exprima viata. Este un simbol complet care inglobeaza planul material si planul spiritual deopotriva. Fiinta umana a avut nevoie de numere pentru a manifesta realul, pentru a comunica, pentru a transmite, pentru a deveni fiinta civilizata care este azi.

Sursa: https://mon.astrocenter.fr/numerologie/mag/E0045-histoire-origine-numerologie

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More