Care este istoria numerelor de pe tricourile de fotbal

Miticul numar 10 al lui Pelé, Zidane sau Messi, numarul 7 al lui Cristiano Ronaldo, Raul, Beckham…mai mult decat o simpla obligatie, numerele prezente pe tricourile jucatorilor de fotbal au devenit simbolice. Insa, cunosti istoria numerelor tricourilor de fotbal?

In ziua de azi, ne este cam greu sa ne imaginam fotbalul fara numerele inscrise pe tricourile jucatorilor. Cu toate acestea, timp de mai multi ani, tricourile fotbalistilor nu aveau numere sau numele fotablistului imprimate. Istoria primelor numere pe tricourile de fotbal incepe in 1928.

De cand dateaza primele numere pe tricourile de fotbal?

Experimentat pentru prima data in Anglia pentru a le permite spectatorilor sa recunoasca cu mai mare usurinta jucatorii, abia in 1933 si-au facut aparitia definitiv pe terenul de fotbal. Prezente pe tricouri cu ocazia finale FA Cup intre Everton si Manchester City, cele doua echipe sunt impartite in doua deoarece o echipa arbora numere cuprinse intre 1 si 11 si cealalta intre 11 si 22. Federatia engleza este cea care a adaptat numerele definitive in 1939, numerele fiind de la 1 la 11. Portarul avea numarul 1, atacantul avea numarul 9, fiecare post avand numaul sau specific.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni jucatori de baschet?

Numere iconice

Numarul 10. Orice fotbalist aspirant viseaza la acest numar deoarece aces numar s-a aflat pe tricoul a doi atacanti legendari, Pelé si Maradona. Numarul 10 se indreapta spre cei mai buni jucatori din echipa. Alti jucatori celebri cu numarul 10 sunt Lionel Messi, Ronaldinho sau Gica Hagi.

Numarul 9. Acest numar este ales de atacantii centrului. In istoria fotbalului au fost numarul 9 urmatorii jucatori: Inzaghi, Lewandowski sau Kluivert.

Numarul 8. Numarul 8 apartine mijlocasilor centrali. Cei mai faimosi sunt Andres Iniesta sau Dunga.
Numarul 7. Au avut numarul 7 pe spate: Cristiano Ronaldo sau Luis Figo.

 

Numarul 6: Van Bommel sau Paul Pogba.

Numarul 5. Au intrat urmatorii jucatori in istoria fotbalului: Zinedine Zidane sau Pablo Zabaleta.
La numarul 4 sunt cunoscuti Sergio Ramos sau Fabregas.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine a inventat fotbalul

Fundasii laterali au purtat numarul 3: Roberto Carlos sau Maldini.

Cei mai renumiti cu numarul 2 sunt Diego Godin si Dani Alves.

Numarul 1 este rezervat portarilor: Neuer sau De Gea.

Sursa: https://www.footpack.fr/105640-connaissez-vous-lorigine-des-numeros-sur-les-maillots-de-football

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More