Care este durata de gestatie a unui elefant

Perioada de gestatie variaza in general de la o specie de animal la alta. Spre deosebire de cele noua luni de sarcina specifica oamenilor, care deja ni se pare extrem de lunga, elefantul are o durata de gestatie de aproximativ doi ani, mai precis 22 de luni. Acest fenomen mai putin obisnuit nu este rodul intamplarii. In cele ce urmeaza vom incerca sa iti oferim explicatia stiintifica.

Ce putem spune despre gestatia elefantului?

Elefantul este cel mai mare mamifer terestru si face parte din animalele cu cea mai mare perioada de gestatie. Aceasta se intinde pe 22 de luni. Insa, in functie de rasa si de origine, aceasta perioada poate varia intre 20 si 28 de luni. Elefantul din Africa, Loxodonta Africana poate avea o durata exceptionala de gestatie, de pana la 24 de luni.

Despre verisorul sau din Asia, Elephas Indicus, mai mic si mai rar in stare salbatica se spune ca poate avea o perioada de gestatie care poate ajunge pana la 28 de luni. Aceasta durata de gestatie face din el mamiferul terestru care isi poarta cel mai mult timp bebelusul in pantece. O femela elefant da nastere unui pui odata la patru ani.

Asemanatoare

De ce unele pasari nu au aripi?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai supradotate animale de pe planeta

Cum beau pestii?

Despre aceasta perioada lunga de gestatie

Puiul de elefant se naste cu o greutate de aproximativ 120 de kilograme. Numarul mare de celule de la nasterea sa reprezinta fructul unei lungi perioade de multiplicari de celule in timpul dezvoltarii sale embrionare. Spre deosebire de o sarcina umana, este nevoie in mod natural de mai mult timp. Astfel, evolutia gestatiei elefantului se afla in stransa legatura cu mediul in care se afla femela. Intr-un mediu propice, in care gaseste suficienta hrana, gestatia este mai rapida. Intr-un mediu rece, lipsit de hrana, nasterea puiului este intarziata.

Se spune ca perioada de gestatie se afla in stransa legatura cu rata de supravietuire a descendentilor deoarece un mediu propice gestatiei este in egala masura un mediu propice puiului de elefant. Putem astfel intelege de ce gestatia in Africa este mai rapida decat in Asia.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum recunoastem regina albinelor?

Sursa: https://saviezvous.fr/quelle-est-la-duree-de-gestation-dun-elephant/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More