Care este diferenta intre karma si destin?

Atunci cand trecem prin momente grele, este normal sa ne gandim la posibilele consecinte ale karmei dintr-o viata anterioara. Problema este ca acest tip de gandire ne poate incarcera si ne poate da impresia ca totul este „fatalism” sau, cum spun unii, „soarta”. Dar karma si soarta sunt lucruri diferite si niciuna dintre ele nu te obliga sa esuezi sau sa fii nefericit. Afla in acest articol care este diferenta fundamentala dintre karma si soarta.

Ce este karma?

In primul rand, sa ne gandim la semnificatia karmei. Cuvantul inseamna „actiune”. De ce actiune? Pentru ca fiecare actiune are o consecinta. Si acesta este adevaratul sens al karmei. Contrar a ceea ce cred multi oameni, nu exista o pedeapsa divina pentru a actiona intr-un mod daunator pentru ceilalti. Acesta este un mod de gandire foarte moralist. Dar karma nu are nimic de-a face cu moralitatea. Karma este mult mai apropiata de conceptul fizic de actiune si reactie decat de conceptul moral de bine si rau.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum sa iti pregatesti o baie de relaxare pe baza de lavanda pentru reinnoirea energiilor

Daca ai facut ceva, orice ar fi, va provoca o reactie, o miscare in universul tau si vei suferi consecintele, fie ca sunt placute sau dureroase. Ceea ce este deconcertant aici este ca aceste consecinte dureaza dincolo de viata incarnata. Intre reincarnari, karma continua, consecintele a ceea ce ai facut continua sa existe, dar cum nu ne amintim vietile trecute, este dificil sa cunoastem originea karmei.

Ce este destinul si care este diferenta intre destin si karma?

In ceea ce priveste destinul, acesta depinde foarte mult de ceea ce cred oamenii si de modul in care este folosit acest cuvant. Destinul este un cuvant pe care oamenii il inteleg diferit. Dar noi vom vorbi despre el in conformitate cu anumite studii ezoterice. Destinul este ceva legat de misiunea vietii tale. Acest lucru se bazeaza pe credinta ca toti avem o esenta divina si ca aceasta esenta s-a intrupat pe Pamant pentru a manifesta ceea ce este. Asadar, destinul tau este sa fii cine esti, in cel mai pur mod posibil.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce a prezis Baba Vanga pentru anul 2023?

Diferenta dintre karma si destin este liberul arbitru. Posibilitatea de a face alegeri provine din karma si implica consecinte care ne pot indeparta de destinul nostru, de scopul nostru in viata. De aceea, este important sa te dedici unei metode de autocunoastere. Este cea mai buna solutie. Cu cat stii mai multe despre tine insuti, cu atat vei fi mai constient de destinul tau si cu atat mai capabil sa faci alegerile corecte, astfel incat karma sa te conduca spre esenta ta, spre manifestarea a ceea ce esti cu adevarat.

 

Sursa: https://www.wemystic.fr/karma-et-le-destin/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More