Care este diferenta dintre Orientul Apropiat si Orientul Mijlociu?

Intrebarea care este diferenta dintre Orientul Apropiat si Orientul Mijlociu duce adesea la confuzie, deoarece acesti termeni sunt utilizati in mod interschimbabil.

Orientul Mijlociu si Orientul Apropiat sunt termeni care sunt adesea confundati. Folosirea acestor concepte ridica indoieli cu privire la granitele respective ale acestor zone. Pe de alta parte, Orientul Apropiat are o definitie mai specifica. Acesta se refera la regiunile care se intind din Egipt pana in Turcia, inclusiv Siria, Irak si Liban. Orientul Mijlociu, pe de alta parte, acopera o zona mult mai larga. Aceasta regiune defineste o zona care se intinde din Turcia pana in Pakistan, trecand prin Iran. Aceasta zona complexa include numeroase natiuni, precum Turcia, Iran, Irak, Iordania, Peninsula Arabica, Egipt, statul Israel si teritoriile palestiniene.

Care sunt tarile din Orientul Mijlociu, Orientul Apropiat si Orientul Indepartat si pe ce continente se afla acestea?

Orientul Apropiat, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat sunt expresii care definesc verigile unui lant care se intinde de la vest la est, din Africa de Nord pana intr-o parte a Asiei. Acestia sunt termeni eurocentrici derivati din engleza Near East, Middle East si Far East. Aceste zone occidentalizate sunt centrate pe Turcia pentru Orientul Apropiat, pe Persia sau Iran pentru Orientul Mijlociu si pe China pentru Orientul Indepartat. Diferentele dintre acesti termeni corespund incadrarii. Orientul Apropiat este centrat pe zona libanezo-israeliana, iar Orientul Mijlociu pe regiunea Golfului Persic. Trebuie remarcat faptul ca Orientul Mijlociu se refera la o zona mai larga decat Orientul Apropiat. Iar Orientul Indepartat defineste o regiune mai indepartata de Europa.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce tari au femei presedinte?

Egipt, Turcia sau Irak: care este capitala Orientului Mijlociu?

Orientul Apropiat este o zona care acopera o parte a Asiei si a Africii de Sud-Est, din bazinul Levantinului pana in teritoriile iraniene. Termenul Orientul Apropiat nu se refera la un stat cu o capitala. Termenul se refera la o regiune care cuprinde mai multe tari, fiecare avand propria capitala. Mai jos sunt prezentate cateva exemple de capitale din Orientul Apropiat:

Egipt : Cairo ;

Turcia : Ankara;

Siria: Damasc;

Irak: Bagdad;

Liban: Beirut.

Fiecare stat din Orientul Mijlociu are propria sa capitala, iar zona in ansamblu este definita de culturi, limbi si identitati diferite.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/quelle-est-la-difference-entre-le-proche-orient-et-le-moyen-orient-11194509/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More