Care este diferenta dintre bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul alimentar?

Bicarbonatul este o substanta chimica alba cristalina formata dintr-un amestec de amoniu si carbonat de sodiu. Este utilizat in mod obisnuit ca ingredient de baza in multe produse de uz casnic si farmaceutic, precum si la fabricarea sapunurilor si a altor produse similare.

Utilizari ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este utilizat in mod obisnuit ca produs de curatare a gospodariei, deoarece este foarte eficient in curatarea si igienizarea suprafetelor. De asemenea, poate fi folosit ca agent de curatare a protezelor dentare si a argintariei si poate fi folosit pentru a indeparta petele si grasimea de pe haine.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit si ca antiacid pentru a ameliora arsurile la stomac si supararile. De asemenea, este folosit ca ingredient in unele remedii pentru tuse si raceala si poate fi util in tratamentul infectiilor pielii si ale tractului respirator.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Sfaturi de modă de toamnă DOBIETET - verifică la ce să fii atentă

Bicarbonat de sodiu alimentar

Bicarbonatul alimentar este o substanta chimica alba cristalina obtinuta dintr-un amestec de carbonat de amoniu si carbonat de sodiu. Este utilizat in mod obisnuit in panificatie si patiserie pentru a ajuta aluaturile de paine, briosele si prajiturile sa creasca. De asemenea, este folosit in preparatele culinare pentru a da alimentelor un gust mai dulce.

Bicarbonatul alimentar este utilizat si ca aditiv alimentar, in special in produsele lactate, carnea, legumele si cerealele. De asemenea, este folosit ca si conservant in anumite alimente.

Diferente intre bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul de sodiu comestibil

Desi bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul alimentar sunt amandoua substante chimice albe si cristaline, acestea au proprietati si utilizari foarte diferite.

Compozitia chimica: Bicarbonatul de sodiu este un produs format dintr-un amestec de carbonat de amoniu si carbonat de sodiu, in timp ce bicarbonatul aliemntar este un produs format dintr-un amestec de carbonat de sodiu si carbonat de calciu.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este ceapa rosie violet?

Utilizari: Bicarbonatul de sodiu este utilizat in principal ca produs de curatare a casei si pentru tratarea arsurilor la stomac si a supararilor. Bicarbonatul alimentar este utilizat in principal ca drojdie pentru a ajuta aluaturile de paine, briosele si prajiturile sa creasca, precum si ca aditiv alimentar si conservant.

Gust: Bicarbonatul de sodiu are un gust sarat si amar, in timp ce bicarbonatul de sodiu comestibil are un gust usor dulce si sarat.

Bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul alimentar sunt substante chimice albe si cristaline care sunt utilizate in mod obisnuit in produsele de uz casnic si alimentar. Desi au proprietati si utilizari similare, acestea sunt alcatuite din componente diferite si sunt folosite in scopuri diferite. Bicarbonatul de sodiu poate provoca efecte secundare atunci cand este administrat in doze mai mari decat cele recomandate, in timp ce bicarbonatul alimentar este considerat sigur de utilizat.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/bicarbonate-de-soude-et-alimentaire-quelle-difference/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More