Care este cel mai vechi popor din lume?

Chiar daca primii oameni au vazut lumina zilei in urma cu peste 7 milioane de ani, numeroase sunt persoanele care se intreaba care este cel mai vechi popor din lume inca prezent pe planeta noastra. Raspunsul se afla in Australia.

De mii de ani, numeroase popoare si civilizatii s-au succedat pe planeta noastra. Daca unii au disparut complet precum mayasii sau aztecii, altii sunt inca prezenti. Cu toate acestea, inca nu s-a determinat care este cel mai vechi popor din lume, inca prezent. Atunci cand incercam sa raspundem la aceasta intrebare exista mai multe elemente de luat in considerare. China este considerata cea mai veche civilizatie in viata.

Cu toate acestea, cercetatori de la universitatea din Copenhaga au vrut sa determine care este poporul cu cel mai vechi ADN. Au efectuat numeroase analize si rezultatul este urmatorul: cel mai vechi popor este poporul australian.

Indigenii din Australia, descendenti ai primilor oameni de pe Pamant

Asemanatoare

Cum se numea New York-ul inainte?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine a creat cea mai veche civilizatie cunoscuta

Mai precis, aborigenii, pe care cel mai bine ar fi sa ii numim indigenii din Australia, sunt descendentii primilor exploratori din istorie. Conform rezultatelor studiilor efectuate, indigenii din Australia au acelasi ADN cu primii oameni originari din Africa. Acestia din urma au marcat istoria si au devenit primii care au traverrsat un ocean. Astfel, au pus piciorul in Australia in urma cu 75 000 de ani. Apoi, s-au extins si s-au dezvoltat pe insula si generatiile s-au succedat, an de an. In ziua de azi, descendentii primilor oameni sunt prezenti in Australia dar si in Papua Noua Guinee. Cu toate acestea, faptul ca poporul aborigen este cel mai vechi din lume are la origine si alti factori, nu doar cei mentionati mai sus.

O perenitate ce are mai multe motive

Primii oameni sositi in Australia s-au izolat multa vreme de restul lumii. AND-ul primilor oameni a reusit sa prospere timp de 58 000 de ani, facand din indigenii din Australia un popor vechi si cu o prezenta neintrerupta pe planeta noastra.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Prometeu: cine este acest titan din mitologia greaca?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/quel-est-le-peuple-le-plus-ancien-du-monde-140695/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More