Care este cel mai vechi lac din lume

Lacul Baikal este cel mai vechi lac din lume si este situat intr-o regiune muntoasa si impadurita din estul Siberiei. Este cel mai mare lac de munte din lume si, de asemenea, cel mai mare lac de apa dulce. Este considerat una dintre cele mai mari bijuterii naturale din lume si este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Istoria si originea lacului Baikal

Lacul Baikal s-a format in urma cu peste 25 de milioane de ani si este cel mai vechi si mai adanc lac din lume. S-a format atunci cand placa tectonica siberiana a inceput sa se scufunde in mare, formand o vale. Ghetarii au venit si au ramas timp de mii de ani, umpland valea cu apa si formand marele lac Baikal.

Biodiversitatea lacului Baikal

Lacul Baikal gazduieste o mare varietate de flora si fauna. Acesta contine mai mult de o treime din speciile de pesti de apa dulce din lume, in special specii endemice precum omul si golomyanka. De asemenea, acesta gazduieste mamifere marine, pasari, amfibieni si reptile. Flora este formata din peste 1.600 de specii de plante, dintre care aproximativ 500 sunt endemice pentru Lacul Baikal.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este continentul situat in cele patru emisfere?

Lacul Baikal este un loc popular pentru activitati in aer liber. Este popular pentru drumetii, caiac-canoe, canoe si chiar scufundari. De asemenea, vizitatorii se pot bucura de flora si fauna lacului si a imprejurimilor sale, precum si de frumusetea peisajului montan. De asemenea, oamenii pot vizita orasul Listvyanka, care se afla la extremitatea sudica a lacului si care ofera restaurante, magazine si atractii.

Protejarea lacului Baikal

Lacul Baikal este una dintre cele mai mari bijuterii naturale din lume si este protejat de guvernul rus inca din 1996. A fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si este clasificat ca fiind unul dintre cele mai mari situri naturale din lume. Din pacate, lacul Baikal se confrunta cu o presiune tot mai mare din partea activitatilor umane, in special a activitatilor miniere si de extractie a uleiului de peste, care sunt periculoase pentru biodiversitatea lacului.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai mare cascada din lume?

Cele mai bune perioade pentru a vizita Lacul Baikal

Cea mai buna perioada pentru a vizita Lacul Baikal este intre iunie si septembrie, cand temperatura este cea mai placuta, iar lacul se afla la cel mai inalt nivel. Este posibil sa vizitati lacul pe tot parcursul anului, dar este important sa tineti cont de faptul ca iarna temperatura poate scadea foarte mult, iar gheata poate acoperi complet lacul.

Lacul Baikal este cel mai vechi si cel mai adanc lac din lume si este considerat una dintre cele mai mari bijuterii naturale din lume. Acesta gazduieste o mare varietate de flora si fauna si este foarte popular pentru activitati in aer liber, cum ar fi drumetiile, caiac-canoe si canotaj. Exista multe obiective turistice de vazut in jurul lacului si este bine de stiut ca lacul este protejat de guvernul rus si este inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/saviez-vous-que-le-lac-baikal-est-le-plus-ancien-lac-du-monde/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More