Care este cel mai rapid animal din lume

Sursa de curiozitate si de amuzament deopotriva, animalele sunt prezente zi de zi in viata noastra. Chiar daca unele sunt salbatice, exista unele specii capabile sa bata recorduri atunci cand vine vorba de viteza. In cele ce urmeaza iti vom spune care este cel mai rapid animal din lume.

Care este cel mai rapid animal de pe Pamant?

Chiar daca omul domina in mai multe domenii, viteza sa medie in timpul unui meci de fotbal spre exemplu este cuprinsa intre 10-12 km/h ceea ce este departe de performantele atinse de Usain Bolt, in cadrul unei curse de 44km/h. Este un veritabil record insa, in comparatie cu viteza pe care o pot lua unele animale, este relativ lent.

Ghepardul spre exemplu este cunoscut pentru viteza incredibila pe care o poate atinge. Animal terestru, trece la imobilitate la 90km/h in doar cateva secunde. Veritabil pradator, reuseste sa parcurga 8 metri in cateva secunde.

Springbok este un veritabil arc cu patru labe. Aceasta gazela efectueaza salturi de 4 metri inaltime si 15 metri lungime. Este de o viteza halucinanta. Alearga cu o viteza de 50 de kilometri pe ora.

Asemanatoare

De ce unele pasari nu au aripi?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce tremura un caine

Cum beau pestii?

Care este cel mai rapid animal din aer?

In aer, cel mai rapid animal din lume este, fara indoiala, soimul calator. Asemeni unui avion de vanatoare, soimul calator zboara la o inaltime greu de imaginat. Cea mai mare viteza inregistrata vreodata de soimul calator este de 389km/h. Un record destul de interesant.

Care este cel mai rapid animal din apa?

Sub apa, pestele sabie poate fi numit cel mai rapid animal marin din lume. La fel ca si rechinul Mako, pestele sabie atinge cu usurinta viteza de 110km/h. Mai robust dar si mai rapid, tonul rosu este mai lent pe distante mai scurte insa, atunci cand este la vanatoare este extrem de rapid. Poate atinge o viteza de 100km/h.

Sursa: https://saviezvous.fr/quel-est-lanimal-le-plus-rapide-du-monde%e2%80%89/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More