Care este cel mai periculos peste din lume

Incepi sa tremuri doar cand te gandesti cum ar fi sad ai nas in nas cu un rechin? Si, cu toate acestea, nu de el ar trebui sa iti fie frica. Stiai ca pestele piatra, chiar daca este mai putin cunoscut, este, in ziua de azi, considerat cel mai periculos peste din lume?

Peste veninos

Pestele piatra este, fara indoiala, unul din cei mai veninosi din lume si pe buna drepatte: veninul sau (prezent pe aripile dorsale, anale, peruviene) contine neurotoxine si citotoxice cu consecinte teribile: spasme intestinale, dureri de cap, hipertensiune arteriala, paralizie musculara, aritmie cardiaca si convulsii care constituie simptomele frecvente legate de o intepatura a pestelui piatra.

Aceste intepaturi pot provoca moartea daca ingrijirile nu sunt primite la timp.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce au pisicile nasul umed

Unde traieste pestele piatra?

Pestele piatra evolueaza in principal in apele tropicale ale Marii Rosii si ale Oceanului Indo-Pacific. Cu toate acestea, este posibil sa il gasim si in Noua Caledonie, in Madagascar sau in Polinezia Franceza. Este vorba despre un peste solitar care locuieste in general intre 30-50 metri adancime.

Ce mananca pestele piatra?

Alimentatia pestelui piatra este compusa din pesti mici precum si crustacee. Este un peste diurn, adica vaneaza pe timp de noapte. Pentru a-si prinde prada, isi deschide brusc gura si isi aspira pur si simplu victima.

Un peste periculos datorita camuflajului sau iesit din comun

Acest peste are particularitatea de a se camufla printre stanci de unde isi ia si numele de…pestele piatra. Este, in egala masura capabil sa se ascunda in nisip pentru a scapa de pradatori.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt pisicile care figureaza in Cartea Recordurilor?

Care sunt pradatorii care pun pestele piatra in pericol?

Pradatorii in cazul pestelui piatra sunt caracatitele si cateva specii de murene.

Ce poti face daca esti intepat de un peste piatra?

Trebuie sa stii ca veninul unui peste piatra se descompune in apropiere de o sursa de caldura. De aceea, daca esti intepat, scufunda zona intepata in apa calda.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More