Care este cel mai mic mamifer din lume?

Cel mai mic liliac si totodata cel mai mic mamifer din lume este liliacul cu rat, Kitti.

Liliecii sunt animale fascinante. Ei au capacitatea de a naviga in intuneric datorita sistemului lor sofisticat de ecolocatie, care le permite sa isi localizeze prada si sa evite obstacolele in timp ce zboara cu o viteza de pana la 60 km/h. Dar stiai ca cel mai mic mamifer cunoscut este liliacul Kitti cu nas de rat (Craseonycteris thonglongyai)? Aceasta specie de liliac este originara din Thailanda si Myanmar.

Acesti lilieci sunt cunoscuti si sub numele de „liliecii lui Kitti”, in onoarea omului de stiinta Kitti Thonglongya, care a descoperit specia in 1974. Acestia cantaresc aproximativ doua grame si au o lungime de numai trei centimetri, aproximativ cat o albina. In ciuda dimensiunii lor mici, acesti lilieci au o anvergura a aripilor de aproximativ 15 cm, ceea ce le permite sa zboare si sa se deplaseze in mediul lor natural. Ei se hranesc in principal cu insecte, pe care le captureaza in zbor. Sunt cunoscuti si sub numele de lilieci bondari.

Asemanatoare

Cat de des trebuie sa iti speli cainele?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce unele pasari nu au aripi?

Liliecii Kitti traiesc in pesterile si crapaturile muntilor calcarosi, unde se aduna in colonii pentru a se odihni in timpul zilei. Ei sunt in principal nocturni si ies noaptea pentru a vana. Din cauza dimensiunii lor mici, liliecii au un necesar energetic ridicat in raport cu marimea corpului lor. Pentru a supravietui, ei trebuie sa consume in fiecare noapte insecte in greutate proprie.

Desi liliecii Kitti sunt cei mai mici mamifere cunoscute, exista si alte specii de lilieci foarte mici, cum ar fi liliecii pipistrelle, care se gasesc in multe parti ale lumii. Acestia sunt considerati o specie pe cale de disparitie din cauza pierderii habitatului lor natural si a distrugerii coloniilor lor din pesteri. Se depun eforturi de conservare pentru a proteja aceasta specie unica si fascinanta.

Liliacul Craseonycteris thonglongyai este un mamifer incredibil de mic si fascinant, care a evoluat pentru a trai in medii foarte specifice. Desi de dimensiuni mici, aceasta specie joaca un rol important in ecosistem ca pradator de insecte si trebuie protejata pentru a-i pastra supravietuirea.”

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bogate animale din lume?

 

Sursa: https://www.savezvousque.fr/animaux/chauve-souris-kitti-a-nez-de-porc-mammifere-le-plus-petit.html

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More