Care este cel mai mare si cel mai vechi organism viu

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Utah a descoperit recent cel mai vechi si cel mai mare organism viu cunoscut pana in zilele noastre. Aceasta descoperire suprinzatoare a putut sa vada lumina zilei gratie tehnologiilor avansate disponibile si a permis cercetatorilor sa determine faptul ca acest organism, un arbore, un plop tremurator mai precis, a fost cel mai mare si cel mai vechi organism viu.

Povestea arborelui

Arborele Plopul Tremurator sau Populus Tremuloiodes este un arbore originar din regiunile montane din Statele Unite si din Canada. A fost numit dupa zgomotul pe care il fac frunzele sale atunci cand sunt batute de vant. Este cunoscut si pentru capacitatea sa de a se reproduce repede si de a se extinde pe suprafete mari, un lucru care face din el sa fie un organism extrem de adaptabil.

Metoda folosita de catre oamenii de stiinta

Asemanatoare

Ce se afla in interiorul Lunii?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care a fost primul atac biologic din istorie?

Cercetatorii au studiat acest arbore folosind o tehnologie numita Dendrocronologie, care se foloseste de cresterea sau de dezvoltarea arborelui pentru a data si a compara inelele de crestere. Aceasta tehnica le permite cercetatorilor sa observe varsta si cresterea unui arbore pe o perioada de timp mai indelungata. Folosindu-de de aceasta metoda, cercetatorii au putut determina faptul ca plopul tremurator era cel mai mare si cel mai vechi organism viu cunoscut pana la acea data.

Caracteristicile arborelui

Plopul tremurator are peste 80 de metri si se intinde pe peste 43 de hectare. Se estimeaza ca are in jur de 80 000 de ani. Este compus din peste 47000 de arbori, care sunt toti conectati prin intermediul radacinilor comune. In plus, cercetatorii au descoperit faptul ca arborii sunt compusi si din peste 47000 de trunchiuri individuale.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum au transformat dronele lumea?

Cercetatorii au descoperit ca arborele a reusit sa supravietuiasca prin reproducerea rapida cu ajutorul radacinilor sale comune. Aceste radacini furnizeaza copacului apa si nutrientii de care are nevoie pentru a supravietui. In plus, radacinile comune servesc, de asemenea, la transportarea sporilor copacului prin sol, permitandu-i acestuia sa se raspandeasca in noi zone.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/le-plus-grand-et-vieil-organisme-vivant-une-decouverte-incroyable/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More