Care este cel mai mare recif de corali din lume
Rezumat:
Marea Bariera de Corali este cel mai mare recif de corali din lume si se intinde pe o suprafata de 2300 de kilometri, de la Bundaberg pana la capatul peninsulei Cape York, acoperind o suprafata de 344 400 kilometri patrati.
Datorita biodiversitatii sale, apelor sale de culoarea turcoaz dar si accesibilitatii sale, Marea Bariera de Corali reprezinta o destinatie populara in randul turistilor din intrega lume, mai ales pentru pasionatii de scufundari, avizi de explorari acvatice.
Marea Bariera de Corali, caracteristici unice
Cu reputatia de a fi una din minunile patrimoniului ecologic mondial, Marea Bariera de Corali este compusa din peste 2000 de recifuri, 600 insule tropicale si peste 300 de bancuri de corali. Recifurile coraliene magnifice adapostesc un ecosistem alcatuit dintr-o multitudine de varietati de plante si de animale marine, numarand numai putin de 130 de specii de rechini.
Marea Bariera de Corali este in egala masura un loc turistic extrem de popular in randul amatorilor de scufundari. In realitate, reprezinta un venit de 6 miliarde de euro pe an pentru economia australiana si genereaza zeci de mii de locuri de munca. Drept urmare, Marea Bariera de Corali reprezinta un stalp pentru industria turistica si perenitatea sa se bazeaza pe pastrarea si conservarea recifurilor de-a lungul vremii.
Marea Bariera de Corali este un veritabil sanctuar marin al carei importanta ecologica reprezinta o miza majora pentru intreaga lume.
Marea Bariera de Corali poseda un ecosistem actualmente in pericol
Una din principalle amenintari la care este supusa aceasta zona superba este incalzirea climatica. Din cauza degradarii progressive, si-ar putea chiar pierde statutul de patrimoniu ecologic UNESCO. Din cauza temperaturii prea ridicate a apei, coralii resping algele microscopice cu care traiesc in simbioza, cunoscute sub numele de zooxante. Acestea sunt cele care furnizeaza coralilor hrana de care au nevoie dar si culoarea scheletului din calcar. In plus, reprezinta o protectie naturala pentru om in fata furtunilor sau taifunului.
Comments are closed.