Care este cel mai mare Parc National din SUA?

Parcul National Yellowstone este cel mai vechi parc national din Statele Unite si al doilea cel mai vechi parc national din lume. A fost creat in 1872, la initiativa presedintelui Ulysses S. Grant si a devenit primul parc national din lume. In 1978, parcul a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

O istorie bogata si variata

Parcul este situat in vestul Statelor Unite, in Wyoming, Montana si Idaho. Se intinde pe o suprafata de peste 899.000 de hectare si gazduieste o varietate de peisaje, de la natura la orase. Yellowstone este cel mai mare parc national din Statele Unite si gazduieste o gama remarcabila de flora si fauna. Mamifere, pasari, reptile, amfibieni si pesti pot fi gasiti aici. Parcul este, de asemenea, renumit pentru izvoarele sale termale si gheizerele sale, in special gheizerul Old Faithful.

Diversitate geografica si biologica

Parcul National Yellowstone este renumit pentru diversitatea sa geografica si biologica. Parcul este impartit in trei sectiuni principale: Platoul Yellowstone, Valea Yellowstone si Lantul Muntilor Stancosi. Fiecare dintre aceste sectiuni este unica si ofera un peisaj variat. Platoul Yellowstone este caracterizat de munti impaduriti si paduri de conifere, in timp ce Valea Yellowstone este caracterizata de campii cu iarba, lacuri si rauri. Lantul Muntilor Stancosi este cel mai inalt varf al parcului, cu varfuri acoperite de zapada si vulcanice.

Ghice ce mai avem pentru tine?  La cati kilometri distanta se afla SUA de Rusia

Atractiile

Parcul National Yellowstone este renumit pentru atractiile sale, inclusiv izvoarele termale, gheizerele si cascadele. Cel mai faimos dintre acestea este gheizerul Old Faithful, care este cel mai faimos gheizer din lume. Acesta se afla in centrul parcului si este renumit pentru eruptiile sale regulate si spectaculoase. Alte atractii din parc includ cascadele Grand Canyon, pesterile Red River si cascadele Yellowstone.

Activitati

Parcul National Yellowstone ofera o varietate de activitati pentru toate varstele si gusturile. Vizitatorii pot face drumetii, ciclism si calarie. Exista, de asemenea, activitati pe baza de apa, cum ar fi caiac, canoe si pescuit. De asemenea, vizitatorii se pot bucura de atractii naturale, cum ar fi izvoarele termale, gheizerele si cascadele. Exista, de asemenea, programe educationale pentru copii si optiuni de camping.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt tarile traversate de Nil

Excursii cu ghid

Parcul National Yellowstone este deschis pe tot parcursul anului si ofera tururi ghidate pentru vizitatori. Exista o varietate de tururi din care puteti alege, inclusiv tururi pe jos, tururi cu autobuzul si tururi cu bicicleta. Tururile ghidate permit vizitatorilor sa descopere diferitele atractii ale parcului si sa invete despre istoria zonei. Tururile sunt disponibile in limbile engleza si franceza.

 

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/saviez-vous-que-le-parc-national-de-yellowstone-est-le-plus-ancien-parc/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More