Care este cel mai mare fluviu din lume

Amazon este cel mai mare fluviu din lume. Se intinde pe o lungime de peste 6.800 de kilometri in America de Sud, traversand tari precum Brazilia, Peru, Ecuador, Columbia si Venezuela. Acopera o suprafata de 7 milioane de kilometri patrati. Raul ia nastere in Anzi si se varsa in Oceanul Atlantic.

Fluviul Amazon este cel mai lung rau din lume, traversand opt tari diferite. Este, de asemenea, cel mai lat rau din lume, iar apele sale sunt atat de vaste incat pot fi vazute din spatiu. Raul este cunoscut pentru numerosii sai afluenti si cascade, precum si pentru numeroasele sale specii unice de animale si plante.
Amazon este, de asemenea, cunoscut pentru numeroasele sale minuni naturale, inclusiv cascade, rauri puternice si plaje cu nisip alb. Poti face o croaziera pe rau si sa descoperi numeroasele sale minuni. De asemenea, te poti bucura de flora si fauna raului, precum si de numeroasele sale activitati in aer liber.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai buna perioada pentru a vizita Egiptul?

Diferitele activitati oferite pe Amazon

Amazon ofera o varietate de activitati pentru vizitatori. Exista navigatie, pescuit, scufundari, drumetii si camping. Exista, de asemenea, o serie de excursii disponibile pentru cei care doresc sa exploreze raul si imprejurimile sale. De asemenea, vizitatorii se pot opri pe malurile raului pentru a descoperi culturile si obiceiurile locale.

Minunile naturale oferite de Amazon

Amazon gazduieste multe minuni naturale unice in lume. Printre acestea se numara faimosul fluviu Amazon, Muntele Roraima, Pico da Neblina, Parcul National Cascada Iguazu, Podul Muerte, Parcul National Sierra Nevada de Santa Marta, Parcul National Canaima si Lacul Titicaca.

Speciile unice care locuiesc pe fluviul Amazon

Raul Amazon este, de asemenea, cunoscut pentru numeroasele sale specii unice. Exista sute de specii de pasari, mamifere, pesti si reptile care traiesc in apele raului. Printre cele mai cunoscute animale se numara jaguarul, caimanul, anaconda, delfinul roz si tamarcul. Raul gazduieste, de asemenea, multe plante unice, cum ar fi palmierul de ulei, cafeaua si arborele de cacao.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Unde se afla cea mai mare padure tropicala?

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/saviez-vous-que-la-riviere-des-amazones-est-le-plus-grand-fleuve-du-monde/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More