Care este cel mai mare desert din Europa

Atunci cand privesti aceasta imagine ai impresia ca te afli in Valea Mortii americane, acel desert rosu in care au avut loc o multime de dueluri cinematografice. Insa nu este vorba despre Valea Mortii, nici pomeneala. Acest peisaj care taie respiratia apartine celui mai mare desert din Europa care, mai precis, se afla in Spania. Enorma sa frumusete rosie si aurie face din el unul din cele mai interesante peisaje din geografia iberica.

Despre ce desert este vorba?

Este alcatuit din numai putin de 42 000 de hectare de pamanturi semi-desertice (complet desertice in unele locuri) si a fost declarat rezerva a biosferei de catre UNESCO. Acum, iti dorsti sa afli unde se afla? Cel mai mare desert din Europa este Bardenas Reales, situat in regiunea Navarra. Este, de altfel, singurul desert din Europa.

Asemanatoare

De ce auzim sunetul oceanului in scoici?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu simtim atunci Pamantul se roteste?

Acest loc incredibil nu este locuit din preistorie si ariditatea sa i-a impiedicat pana si pe musulmani sa intre in regatul Navarra. Eroziunea solurilor sale, bogate in materiale precum argila si ghipsul, a generat curioasele “sculpturi naturale”.

Una din principalele atractii din zona este oferita de numarul mare de itinerarii balizate care pot fi imprumutate de-a lungul Bardenas Reales.

Exista in egala masura posibilitatea de a organiza vizite si sa afli o multime de lucruri interesante despre toate legendele locului datorita Centrului de Informatii din Bardenas Reales. In mod curios, la cativa kilometri distanta de acest desert se gaseste Tudela, regiune a carei campuri reprezinta o paradigma a fertilitatii si ofera cele mai bune livezi din lume.

De aceea, o vizita in acest loc special poate fi cea mai buna modalitate de a admira diversitatea planetei noastre. Si, pentru a incheia cu minunatiile oferite de acest loc pur si simplu special, trebuie sa vizitezi in mod obligatoriu zona umeda vecina, laguna Pitillas, Rezerva Naturala Protejata, numeroase pasari migratoare isi gasesc aici refugiul temporar. Un loc perfect pentru toti iubitorii de natura si de pasari.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Au tantarii dinti?

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More