Care este cel mai mare continent din lume? Dar cel mai mic?

Continentul american, european sau african? Care este cel mai mare continent din lume? Niciunul. Asia este, datorita dimensiunii si populatiei, cel mai mare continent din lume. Este situat in emisfera de nord, in estul Europei, facand frontiera la nord cu oceanul glaciar arctic, la est cu Oceanul Pacific, la sud cu Oceanul Indian.

Asia este, drept urmare, cel mai mare continent din lume. Se intinde pe o suprafata de 44,5 milioane de kilometri patrati. Este, in egala masura, cel mai populat continent al planetei. Asia are peste 4,561 miliarde de locuitori, numai putin de 60% din populatia umana. Asia este un continent cosmopolit. Numai putin de 46 de tari se regasesc pe acest continent, cu peste 1000 de limbi vorbite. Natiuni de tot felul, grupuri entice cu culturi diferite, radacini istorice si conditii economice extrem de variate coabiteaza pe acest continent.

Care este cel mai mic continent din lume?

Asemanatoare

Cate tari exista in lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai inalt varf din Europa?

Conform unor interpretari, Australia este cel mai mic continent din lume cu 8 milioane de kilometri patrati. Cu toate acestea, geologii definesc continentele in mod diferit si adauga cel putin un continent la lista celor mai mici continente din lume.

Conform unui studiu din 2017, Zealandia, pe care geologii il considera continent, ar fi cel mai mic continent din lume. Exista si alte continente mai mici decat Zealandia? Atunci cand continentele mari incep sa se destrame, acestea seamana cu o placa sparta – exista bucati mari precum Africa si bucati de dimensiuni medii cum este Zealandia. Exista si fragmente mici de roca continentala cunoscute sub numele de microcontinente. Unele se afla in intregime sub nivelul marii in timp ce altele sunt insule.

Conform geologilor care considera Zealandia un continent, nu exista un consens puternic cu privire la ideea ca orice lucru mic ar trebui sa conteze.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai frumos oras din SUA?

Sursa: https://www.crumpe.com/2022/12/quel-est-le-plus-grand-continent-le-plus-petit/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More