Care este cel mai inalt vulcan activ din Japonia?

Muntele Fuji, situat la aproximativ 100 km sud-vest de Tokyo, este cel mai inalt vulcan activ din Japonia. Acesta se ridica la 3.776 de metri deasupra nivelului marii si este inconjurat de alti noua vulcani activi mai mici. Acest vulcan stravechi este un monument natural celebru si a fost declarat in 2013 ca fiind inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

O istorie bogata si veche

Muntele Fuji se afla in apropierea oraselor Tokyo si Yokohama. Este faimos de secole si a fost subiectul a numeroase opere de arta si poezii. Legenda spune ca Muntele Fuji a fost format de lacrimile lui Amaterasu, o zeita japoneza a soarelui.

Muntele Fuji este renumit pentru ascensiunea sa anuala, care are loc in general intre iulie si august. Este considerata un ritual de trecere pentru japonezi, o oportunitate de a se apropia de natura si de spiritualitate.

Muntele Fuji are, de asemenea, o istorie culturala bogata. Este mentionat in haiku, poemele scurte si spirituale ale Japoniei. De asemenea, este reprezentat in arta japoneza, inclusiv in stampele Ukiyo-e si in celebra pictura a pictorului Hokusai, „Sub Muntele Fuji”.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este super-vulcanul italian care ar putea intra in eruptie?

O natura spectaculoasa

Muntele Fuji este inconjurat de mai multe lacuri, dintre care Lacul Kawaguchiko este cel mai popular si cel mai mare. Lacurile ofera vizitatorilor privelisti spectaculoase asupra varfului inzapezit al vulcanului.

Muntele Fuji este inconjurat de paduri, pajisti si lanturi muntoase. Este casa unei varietati de animale salbatice, inclusiv cerbi, vulpi, vulpi zburatoare si vulturi. Fauna salbatica este abundenta si include fluturi, libelule, pasari, broaste si soparle.

Muntele Fuji este, de asemenea, renumit pentru izvoarele sale termale. Exista mai multe izvoare termale de-a lungul flancurilor vulcanului, unde vizitatorii se pot relaxa si relaxa in bai fierbinti.

O activitate vulcanica activa

Muntele Fuji este un vulcan activ care este monitorizat in mod constant de oamenii de stiinta. Este singurul vulcan din Japonia care este considerat „activ” si a erupt de mai multe ori de-a lungul secolelor.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce este un rau atmosferic?

Ultima eruptie a avut loc in 1707 si a durat cateva luni. A fost urmata de un cutremur care a provocat inundatii in regiunile invecinate. Cu toate acestea, vulcanul nu s-a stins inca si este in continuare monitorizat indeaproape de oamenii de stiinta.

Muntele Fuji este inconjurat de mai multe parcuri nationale, care ofera vizitatorilor drumetii si activitati in aer liber. Parcurile sunt, de asemenea, un loc ideal pentru a admira vulcanul si pentru a va bucura de frumusetea naturala care il inconjoara.

Simbolul national al Japoniei

Muntele Fuji este considerat un simbol national al Japoniei si este un loc de pelerinaj pentru japonezi. Este sarbatorit in fiecare an in timpul Festivalului Muntelui Fuji, care are loc in prima sambata din iulie.

Muntele Fuji este, de asemenea, un loc de meditatie si contemplare pentru pelerini. Japonezii cred ca Muntele Fuji este un loc sacru si ii aduc un omagiu in fiecare an prin rugaciuni si ritualuri.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se declanseaza un tsunami?

Muntele Fuji este cel mai inalt vulcan activ din Japonia si este considerat un simbol national. Este un loc de pelerinaj pentru japonezi si un loc de meditatie pentru cei care doresc sa fie mai aproape de natura si de spiritualitate. De asemenea, Muntele Fuji este inconjurat de lacuri, paduri si parcuri nationale, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de drumetii si activitati in aer liber. Izvoarele termale din jurul vulcanului sunt, de asemenea, o atractie populara pentru vizitatori.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/saviez-vous-que-le-mont-fuji-est-le-plus-haut-volcan-actif-du-japon/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More