Care este cel mai inalt varf din Oceania?

Muntele Cook, cunoscut si sub numele de Aoraki, din Insula de Sud a Noii Zeelande, este cel mai inalt varf din Oceania. Muntele Cook este o ascensiune dificila, care necesita abilitati tehnice si o conditie fizica excelenta. Este un varf spectaculos si misterios care atrage aventurieri si excursionisti din intreaga lume. Iata o prezentare generala a ceea ce trebuie sa stiti despre Mount Cook.

Istorie si cultura

Muntele Cook este unul dintre cele mai vechi si mai respectate varfuri din regiunea Oceania. Este considerat sacru de catre Maori, poporul indigen din Noua Zeelanda. Potrivit legendei, Muntele Cook este locul in care zeii au coborat din cer pentru a crea tara. Multe legende si credinte sunt asociate cu muntele si este un loc de pelerinaj pentru maori.

Geografie

Muntele Cook este situat in Parcul National Mount Cook, o zona salbatica spectaculoasa care se intinde pe o suprafata de peste 700 de kilometri patrati. Acesta se mandreste cu ghetari, lacuri si paduri de conifere, precum si cu privelisti care iti taie respiratia. Muntele culmineaza la 3.724 de metri si este inconjurat de numeroase varfuri de peste 3.000 de metri. De asemenea, muntele este inconjurat de mai multi ghetari, inclusiv de ghetarul Tasman, cel mai mare ghetar din Noua Zeelanda.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce Australia este considerata un continent, nu o insula?

Activitati

Muntele Cook este un loc ideal pentru excursionisti, alpinisti si iubitori de natura. Muntele este inconjurat de mai multe trasee de drumetie de diferite niveluri de dificultate, dintre care Hooker Trail este cel mai popular. Alpinistii experimentati pot incerca sa escaladeze Mount Cook si varfurile invecinate. Muntele este, de asemenea, un loc de pelerinaj pentru maori, care vin aici pentru a-si celebra cultura si legendele.

Fauna si flora

Parcul National Mount Cook gazduieste o mare varietate de flora si fauna. Printre speciile endemice se numara kiwi, kea, porumbelul, gecko de munte si kakapo. Muntele este, de asemenea, bogat in plante, flori si arbori indigeni, inclusiv steagul, pinul de munte si miro. Parcul national este, de asemenea, un refugiu pentru multe pasari migratoare, inclusiv gaste, lebede, rate si randunele.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai vechi lac din lume

Cum se ajunge aici

Muntele Cook este accesibil pe uscat sau pe calea aerului. Vizitatorii pot zbura din multe orase din Noua Zeelanda catre aeroportul Mount Cook. Odata ajunsi acolo, ei pot lua un autobuz pana la intrarea in parc. Odata intrati in parc, vizitatorii pot inchiria masini sau biciclete pentru a explora zona.

Muntele Cook este unul dintre cele mai inalte varfuri din Oceania si o destinatie populara pentru drumetii si alpinism. Muntele este inconjurat de o varietate de flora si fauna si este, de asemenea, considerat sacru de catre maori. Vizitatorii pot accesa zona protejata pe uscat sau pe calea aerului si se pot caza la un hotel, motel sau camping.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/saviez-vous-que-le-mont-cook-est-le-plus-haut-sommet-doceanie/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More