Care este cel mai adanc si mai curat lac din Europa

Cel mai adanc si mai curat lac din Europa este Hornindalsvatnet. Are aproximativ 514 metri adancime. Este situat in comitatul Sogn si Fjordane. Apa este extrem de pretioasa si numeroase sunt persoanele care considera ca este important sa detinem informatii cu privire la o apa atat de surprinzatoare. O companie locala de telefonie care a lucrat in zona a sustinut ca adancimea acestui lac este de 612 metri si nu 514 metri.

O poveste mai veche, o superstitie totodata, vorbeste despre o piatra speciala pe care o putem vedea in satul Grodas. Un test pentru o viitoare mireasa era acela de a se tari prin intermediul unei gauri gravate intr-o piatra uriasa. Daca aceasta din urma reuseste sa se tarasca inseamna ca este inca virgina insa, daca ramane blocata inseamna ca este insarcinata. Normele culturale si urmele vikingilor sunt curente in aceasta zona culturala.

Asemanatoare

Care sunt diferitele zone climatice?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu este frig intr-un iglu?

Un tanar pe nume Andreas se plimba prin apropiere de Hornindalsvatnet si si-a imaginat o creatura asemanatoare cu Loch-Ness inotand in ocean. Explicatia sa a fost aceea ca apa este destul de adanca pentru ca monstri obscuri sa se deplaseze in voie, fara sa fie detectati. Te cam incurajeaza sa te balacesti aici, nu-i asa?

In partea de vest este situat Nordfjord care se conecteaza cu Hornindalsvatnet si contribuie cu apa sarata la acest lac. Apa sarata se acumuleaza pe fund in timp ce apa provenita de la topirea zapezii, care nu este murdara, se afla deasupra.

Circuitele rutiere cele mai incarcate pentru turisti merg de la Nordfjord la Stryn si includ Hornindalsvatnet. Ruta este ideala pentru pasionatii de natura care viziteaza Norvegia. Vei gasi hoteluri si corturi pentru camping in jurul lacului. In satul Grodas vei avea posibilitatea sa descoperi lacul si acesta este cel mai centralizat loc pentru diferite activitati si cazare. Muntii lasa impresia ca se ridica direct din apa.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai mare vulcan din lume
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More