Care este cea mai vorbita limba in Maroc?

Marocul este o tara cu multe fatete, cu o varietate de culturi, traditii si limbi. Asadar, este important sa intelegeti cea mai raspandita limba vorbita in Maroc pentru a va ajuta sa comunicati si sa aflati mai multe despre aceasta natiune bogata.

Araba marocana: cea mai raspandita limba vorbita in Maroc

Limba oficiala a Marocului este araba marocana. Este o varietate de araba standard, cu propriile dialecte si gramatici unice. Araba marocana este vorbita de aproximativ 80% din populatie, in special in orase si in zonele rurale. Este folosita in mass-media, la scoala si in viata de zi cu zi. Uneori este numita „darija” sau „derija”.

Franceza: a doua cea mai vorbita limba din Maroc

Franceza este a doua cea mai raspandita limba vorbita in Maroc. Este vorbita de aproximativ 65% din populatie si este invatata la scoala de la o varsta frageda. Este vorbita in special in orase si in zonele turistice. De asemenea, este folosita pentru comunicarea comerciala si in mass-media.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se Zice Mi-e foame in Engleza, Franceza, Italiana, Germana, Spaniola

Amazigh: o limba mai veche

Amazigh este o limba semitica vorbita de aproximativ 11 % din populatia marocana. Este o limba mai veche, vorbita de primii locuitori ai Marocului. Este recunoscuta de constitutia marocana si este predata in scoli. Exista trei dialecte amazigh: Tarifit, Tamazight si Tachelhit.

Alte limbi vorbite in Maroc

In Maroc se vorbesc multe alte limbi, printre care spaniola, engleza, hassaniya (o varietate de araba), berbera si portugheza. Desi aceste limbi nu sunt la fel de raspandite ca araba sau franceza, ele sunt vorbite in anumite regiuni si comunitati.

Daca calatoriti in Maroc, este important sa cunoasteti cel putin notiunile de baza ale celor trei limbi cel mai des vorbite: araba marocana, franceza si amazigh. Locuitorii din Maroc au un mare respect pentru cei care fac efortul de a le invata limba. Asadar, invatarea acestor limbi va poate ajuta sa intelegeti si sa comunicati mai bine cu localnicii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se zice Craciun Fericit in Engleza, Franceza, Italiana, Germana, Spaniola

Invatarea limbilor din Maroc

Exista mai multe modalitati de a invata limbile din Maroc. Puteti gasi cursuri de araba marocana, franceza si amazigha la scoli de limbi straine, online sau la universitati. De asemenea, puteti gasi carti, CD-uri si DVD-uri care sa va ajute sa invatati limbi straine. Invatarea limbilor din Maroc poate fi o experienta distractiva si plina de satisfactii.

Cea mai raspandita limba vorbita in Maroc este araba marocana. Cu toate acestea, franceza si amazigh sunt, de asemenea, vorbite de o proportie semnificativa a populatiei. Invatarea notiunilor de baza ale celor trei limbi va va ajuta sa intelegeti si sa comunicati mai bine cu localnicii in timpul sederii dumneavoastra. Exista multe modalitati de a invata si de a stapani aceste limbi.

 

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/quelle-est-la-langue-la-plus-parlee-au-maroc/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More