Care este cea mai veche echipa sportiva profesionista din lume?

Se crede ca cea mai veche echipa sportiva profesionista din lume este Sheffield Football Club, fondata in 1857. Situata in orasul Sheffield, Anglia, aceasta echipa este cel mai vechi club din lume care mai exista si astazi.

Clubul a fost fondat de Nathaniel Creswick si William Prest. Amandoi erau membri ai echipei de cricket din Sheffield si cautau o modalitate de a ramane activi in timpul lunilor de iarna. Dupa discutii cu colegii lor de echipa, au decis sa isi formeze propriul club de fotbal, si astfel s-a nascut Sheffield Football Club.

Initial, jocul pe care il jucau era foarte diferit de cel pe care il cunoastem astazi. Regulile jocului au fost stabilite de clubul nou format si constau in lovirea mingii cu picioarele, fiind permisa purtarea mingii in mana, precum si hacking-ul. Regulile au evoluat constant in anii urmatori, pe masura ce Sheffield Football Club a inceput sa joace impotriva altor echipe.

Sheffield Football Club a fost unul dintre membrii fondatori ai Asociatiei de Fotbal in 1863, care a creat ulterior liga de fotbal in 1888. Echipa a fost, de asemenea, membru fondator al Sheffield and Hallamshire Football Association in 1867.

Asemanatoare

Cat dureaza un meci de baschet?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care au fost castigatorii Roland Garros de-a lungul timpului?

Sheffield Football Club are o istorie lunga si ilustra. Clubul a castigat Cupa FA de patru ori si a fost primul club englez care a castigat Campionatul Ligii de Fotbal in 1893. In plus, echipa a castigat de cinci ori Football League Second Division si de patru ori Northern Premier League.

De asemenea, echipa a produs unii dintre cei mai faimosi fotbalisti din Anglia, precum Howard Wilkinson, Ian Porterfield si David Hirst. Pe langa faptul ca este o echipa de succes, clubul de fotbal Sheffield este renumit si pentru profesionalismul si devotamentul sau fata de joc.

In prezent, Sheffield Football Club continua sa joace in Liga de fotbal si are o baza de fani loiali. Cu o istorie lunga si ilustra, Sheffield Football Club este, fara indoiala, cea mai veche echipa sportiva profesionista din lume.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cate seturi are un meci de tenis?

Sursa: https://largestandbiggest.com/sports/what-is-the-oldest-professional-sports-team-in-the-world/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More