Care este cea mai mare temperatura inregistrata pe Pamant

Cea mai ridicata temperatura inregistrata pe Pamant este de 56,7°C, masurata la Furnace Creek Ranch, California, la 10 iulie 1913.

Istoria temperaturii

De cand omul a inceput sa masoare pentru prima data temperaturile, au fost doborate recorduri. In 1817, recordul pentru cea mai ridicata temperatura a fost de 49,7°C, masurata in Calcutta, India. Acest record a fost doborat in 1922 de un cititor de termometre din Khartoum, Egipt, cu un termometru care a indicat 50,7°C.

Acest record a fost doborat din nou in 1931, in Azizia, Libia, cu o temperatura de 58°C. Recordul a fost apoi doborat in 1990, in Kebili, Tunisia, cu o temperatura de 58,8°C.

Recordul din 1913

Recordul din 1913 este considerat a fi cel mai fiabil, deoarece a fost masurat cu un termometru cu mercur, care este foarte precis. Termometrul a fost plasat intr-un adapost deschis, expus la soare, pentru a masura temperatura maxima.

Temperatura a fost inregistrata la Furnace Creek Ranch, California, la 10 iulie 1913. Aceasta este cea mai mare temperatura inregistrata vreodata pe Pamant.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum s-a format Luna?

Efectele caldurii extreme

Atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, corpul uman poate fi afectat in diferite moduri. Expunerea la temperaturi foarte ridicate poate provoca dureri de cap, greata, stare de rau si ameteli.

Expunerea prelungita la temperaturi foarte ridicate poate duce la deshidratare si la insolatie, ceea ce poate fi foarte periculos. Prin urmare, este important sa va hidratati si sa va odihniti la umbra, daca este posibil.

Recorduri de caldura din intreaga lume

California, SUA (Furnace Creek Ranch): 56,7°C, 10 iulie 1913
Libia (Azizia): 58°C, 13 septembrie 1931
Tunisia (Kebili): 58,8°C, 8 iulie 1931
Pakistan (Jacobabad): 53,5°C, 19 mai 2010
India (Rajasthan): 50,7°C, 10 iunie 1956

Care sunt cele mai fierbinti locuri de pe Pamant?

Cele mai fierbinti locuri de pe Pamant se afla in desertul Lut din Iran. Temperatura medie anuala este foarte ridicata si poate ajunge pana la 70°C. Temperatura maxima inregistrata acolo este de 74°C.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai calda planeta din sistemul solar?

Celelalte locuri cele mai fierbinti de pe Pamant se afla in Africa de Nord, Arabia Saudita, Egipt si alte regiuni desertice. Temperaturile pot varia considerabil in functie de anotimp si de locatie.

Cea mai ridicata temperatura inregistrata pe Pamant este de 56,7°C, masurata la Furnace Creek Ranch, California, la 10 iulie 1913. Caldura extrema poate avea efecte daunatoare asupra corpului uman si este important sa va hidratati si sa va odihniti la umbra, daca este posibil. Cele mai fierbinti locuri de pe Pamant sunt in desertul Lut din Iran.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/la-temperature-la-plus-haute-enregistree-sur-terre-ou-et-quand/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More