Care este cea mai mare tara din Africa?

Africa este al doilea continent ca marime din lume. Este cea mai diversa si cea mai bogata in cultura si istorie. Cu 54 de tari, in aceasta regiune traiesc peste 1,2 miliarde de oameni si este leaganul umanitatii.

Cea mai mare tara din Africa este Republica Democrata Congo, care se intinde pe o suprafata totala de 2 344 858 km2. Aceasta este de peste 23 de ori mai mare decat Elvetia si aproape la fel de mare ca Statele Unite. Cu un PIB de 68,63 miliarde de dolari, Congo este a 18-a cea mai mare economie de pe continent.

Istoria si geografia Republicii Democratice Congo

Republica Democrata Congo este o tara din Africa Centrala care a fost colonizata de belgieni in secolul al XIX-lea. In anii 1990 si 2000, tara a fost devastata de razboi si coruptie. Cu toate acestea, in ultimii ani, situatia s-a imbunatatit, iar Republica Democrata Congo este acum mai stabila si mai sigura.

Asemanatoare

Cate tari exista in lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este Cortina d'Ampezzo - „Regina Dolomiților” și a sporturilor albe

Congo se invecineaza cu Congo, Angola, Rwanda, Burundi, Tanzania, Zambia, Republica Centrafricana si Republica Congo. Este marginita de Oceanul Atlantic in partea de vest. Partea centrala a tarii este formata din campii vaste si este traversata de raul Congo. Partea de nord este muntoasa, iar partea de sud este formata din dealuri si platouri. Tara are o varietate de climate, de la temperat la cald. Precipitatiile medii anuale sunt de 1.500 mm.

Cultura si atractii turistice in Republica Democrata Congo

Republica Democrata Congo este o tara bogata in cultura si istorie. Aici locuiesc popoare din peste 200 de etnii si orase vechi pline de monumente si situri istorice. Cultura populara este bogata si variata si include dansuri, muzica si obiceiuri.

Principalele atractii turistice din Congo sunt Parcul National Virunga, Parcul National Kahuzi-Biega, Cascada Boyoma, Pesterile Lola Ya Bonobo, orasul Kinshasa si Lacul Kivu. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de plaja din Muanda, de animalele salbatice din Parcul National Garamba si de padurea tropicala din Parcul National Okapi.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce Zona 51 este interzisa?

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/quelle-est-le-plus-grand-pays-dafrique/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More