Care este cea mai mare cascada din lume?

 

Victoria Falls este o cascada celebra, situata la granita dintre Zambia si Zimbabwe. Este una din cele mai mari si mai spectaculoase cascade din lume si este considerata una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii. Cascadele sunt situate pe raul Zambezi, care separa cele doua tari. Cascadele sunt atat de mari incat pot fi vazute de o parte si de alta a raului. Cascada Victoria este cea mai inalta cascada din lume, avand o inaltime de 108 metri si o latime de aproape 1,7 kilometri.

Istoria cascadei Victoria

Cascada Victoria a fost descoperita de misionarul si exploratorul scotian David Livingstone in 1855. Desi nu a fost primul european care le-a vazut, el a fost primul care le-a descris in scrierile sale. Livingstone a numit cascadele Victoria Falls in onoarea monarhului britanic de la acea vreme, regina Victoria. Cascadele sunt o atractie turistica majora si sunt cunoscute local ca „Mosi-oa-Tunya” sau „Fumul care troneaza”.

Cascada Victoria este impartita in doua cataracte principale: Cataracta Diavolului, la vest, si Cascada Principala, la est. Cataracta Diavolilor este considerata a fi cea mai mare dintre cele doua, intinzandu-se pe o latime de 1,6 km. Cascada Principala este cea mai spectaculoasa dintre cele doua, intinzandu-se pe o latime de 1,7 km. Cele doua cascade sunt separate de o insula numita Boaruka sau Livingstone Island, de unde puteti vedea cascadele dintr-o perspectiva unica.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai vechi lac din lume

Activitati in cascade

Victoria Falls ofera o varietate de activitati pe care le poti experimenta. Vizitatorii se pot plimba pe potecile de pe malul raului pentru a admira cascadele de aproape, pot face o plimbare cu barca pe rau pentru a observa puterea cascadelor si se pot opri pe insula Boaruka pentru a se bucura de o priveliste uluitoare asupra cascadelor.

Victoria Falls este un paradis pentru animale. In zona traieste o mare varietate de specii de animale, printre care elefanti, hipopotami, rinoceri, leoparzi, antilope, gheparzi si bivoli. Printre pasarile din zona se numara regele marinar, ibis, berze, heroni si turturele.

Cum poti ajunge aici

Victoria Falls este usor accesibila din Zimbabwe si Zambia. Exista zboruri regulate din marile orase din ambele tari. Exista, de asemenea, servicii de autobuz care leaga orasele. Odata ajunsi in Victoria Falls, puteti ajunge la cascade cu un autobuz local sau cu un taxi.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce New York este numit The Big Apple, adica Marele Mar

Victoria Falls este cea mai inalta cascada din lume si este considerata una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii. Vizitatorii se pot bucura de privelistile spectaculoase ale cascadei, se pot plimba pe trasee si pot naviga pe rau pentru a urmari puterea cascadei. Exista, de asemenea, o varietate de animale de urmarit si lucruri de vazut in apropierea cascadei. Este important sa va luati masuri de precautie pentru a evita pericolele si sa te bucuri de sejurul tau.

 

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/saviez-vous-que-le-victoria-falls-est-la-plus-haute-cascade-du-monde/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More