Care este cea mai lunga gestatie din lumea animala?

Atat la Om cat si la animale, gestatia reprezinta perioada in care progenitura se dezvolta in interiorul corpului si uterului mamei. Pentru noi oamenii durata sarcinii este de 9 luni dar in cazul mamiferelor poate fi mai lunga. Iata care este cea mai lunga gestatie din lumea animala.

Delfinul, aproximativ un an

Delfinii, recunoscuti pentru inteligenta lor, fac in egala masura parte din animalale cu cea mai lunga perioada de gestatie din lumea animala. Bebelusii raman in pantecele mamei lor peste un an, adica numai putin de 365 de zile de gestatie.

Girafa, aproximativ 15 luni

Girafa este cel mai mare mamifer de pe planeta. Este si unul din cei mai impozanti. Nu este de mirare faptul ca se afla in clasamentul animalelor cu cea mai lunga perioada de gestatie. Girafa naste in picioare, dupa 15 luni de gestatie.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum recunoastem regina albinelor?

Rinocerul, intre 15-18 luni

Perioada de gestatie uterina a rinocerului este la fel de impresionanta ca si fizicul: intre 15-18 luni….ceea ce inseamna saptamani lungi de gestatie.

Balena, aproximativ 18 saptamani

Acest animal impresionant poseda una din cele mai lungi perioade de gestatie din toate animalele marine existente. Femelele isi poarta progeniturile la termen pe o perioada cuprinsa de aproximativ 18 luni.

Elefantul, intre 20 de luni si 22 de luni

Este, de departe, animalul terestru cu cea mai lunga perioada de gestatie dintre mamiferele terestre. Elefantul isi poarta puii timp de 20 de luni, aproape doi ani cu alte cuvinte. La nastere, puiul de elefant cantareste deja intre 90 de kilograme si 120 de kilograme.

Rechinul soparla, peste trei ani

Mai impresionant decat elefantul, rechinul soparla este un animal de care se vorbeste prea putin. Conform oamenilor de stiinta, rechinul soparla detine recordul absolut pentru cea mai lunga durata de gestatie din lumea animala, de numai putin de trei ani.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bogate animale din lume?

Sursa: https://lesavaistu.fr/plus-longue-periode-de-gestation-de-3-ans-demi/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More