Care este cea mai calda planeta din sistemul solar?

In sistemul solar, cea mai calda planeta este o surpriza pentru majoritatea oamenilor. Desi Mercur este considerata in general ca fiind cea mai apropiata planeta de Soare, nu este de fapt cea mai calda. Cea mai calda planeta din sistemul solar este, de fapt, Venus. Stiai acest lucru?

Venus: Cea mai calda dintre toate planetele

Venus este a doua cea mai apropiata planeta de Soare si a sasea planeta ca marime din sistemul solar. Temperatura medie a suprafetei lui Venus este de aproximativ 462 de grade Celsius, ceea ce inseamna ca este mai fierbinte decat orice alta planeta din sistemul solar. Temperatura medie de la suprafata lui Venus este, de fapt, atat de ridicata incat majoritatea instrumentelor trimise de sondele spatiale s-au deteriorat rapid dupa ce au atins suprafata planetei.

De ce este Venus atat de calda?

Exista mai multe motive pentru care Venus este atat de calda. Un factor important este faptul ca Venus este mult mai aproape de Soare decat Mercur. In timp ce Mercur se afla la aproximativ 58 de milioane de kilometri de Soare, Venus se afla la aproximativ 108 milioane de kilometri de Soare.

Asemanatoare

De ce unii copii incep sa vorbeasca mai repede decat altii?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai mare si cel mai vechi organism viu

Pe langa faptul ca este mai aproape de Soare, Venus este inconjurata de un strat gros de atmosfera care reflecta cea mai mare parte a luminii solare, ceea ce o face si mai fierbinte. Acest strat de atmosfera este alcatuit in principal din dioxid de carbon si nori, care ajuta la mentinerea caldurii la suprafata lui Venus.

Consecintele acestei calduri

Temperatura ridicata de pe Venus are consecinte considerabile pentru planeta. Temperatura de la suprafata lui Venus este atat de ridicata incat metalele si alte materiale de pe suprafata sa sunt rapid distruse, iar instrumentele trimise de sondele spatiale sunt rapid deteriorate.

In plus, temperatura ridicata de pe Venus determina acumularea unei cantitati mari de vapori de apa si de acid sulfuric in atmosfera, ceea ce face ca oamenii sa respire foarte greu pe aceasta planeta. In plus, atmosfera de pe Venus este foarte opaca, ceea ce inseamna ca absoarbe majoritatea radiatiilor ultraviolete, ceea ce face ca suprafata lui Venus sa fie si mai fierbinte.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce uiti ce trebuia sa faci atunci cand intri intr-o incapere

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/la-planete-la-plus-chaude-du-systeme-solaire-une-surprise/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More