Care este cea mai buna perioada pentru a vizita Egiptul?

Cu monumentele sale milenare care se intind pe malurile Nilului si cu peisajele naturale care iti taie respiratia, Egiptul este cu siguranta o tara de vis pe care oricine viseaza sa o viziteze macar o data in viata.

Care este cel mai bun moment pentru a vizita tara faraonilor?

Aceasta tara emblematica, leaganul civilizatiei faraonilor, ii face pe buna dreptate sa viseze pe multi calatori. Toate bogatiile sale si numeroasele posibilitati oferite in functie de gusturile fiecaruia explica atractivitatea sa de nezdruncinat. Egiptul este o destinatie turistica importanta pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, exista anumite anotimpuri care se preteaza cel mai bine pentru a evita ploile abundente, care va pot strica o parte din sejur, si caldura intensa, care este deosebit de solicitanta. Depinde, de asemenea, de regiunea in care doriti sa stati.

Calatoreste in Egipt in functie de sezon

Situat pe malul Marii Mediterane, Egiptul are doua anotimpuri principale, cu unele particularitati in functie de pozitia geografica. Partea de nord a Egiptului este caracterizata de o clima temperata, in special datorita apropierii de Marea Mediterana. In sud, predomina climatul saharian. Indiferent de destinatie, in cele ce urmeaza va prezentam caracteristicile celor doua anotimpuri principale care alcatuiesc climatul egiptean in ansamblu:

Asemanatoare

De ce este steagul Nepalului triunghiular?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este inclinat Turnul din Pisa?

Mai-octombrie este sezonul cald, adica vara in Egipt. In aceasta perioada de vara, temperatura poate depasi cu usurinta 40°C;

Perioada de iarna acopera lunile noiembrie-aprilie si este deosebit de blanda in tara faraonilor: mercurul scade rareori sub 10°C, indiferent de regiune.

Iarna in Egipt: momentul ideal pentru a planifica o vacanta

Nu este surprinzator faptul ca iarna este cea mai buna perioada pentru a vizita Egiptul, deoarece este mai racoare, iar clima este in general blanda si placuta. Cel mai bun moment pentru a vizita Egiptul este intre octombrie si martie, sau chiar aprilie. Totusi, pentru iubitorii de plaja, clima calda si uscata din regiunea Marii Rosii se preteaza la excursii pe tot parcursul anului. Pe de alta parte, lunile de iarna (din decembrie pana in februarie) sunt mai putin blande din cauza vanturilor reci care pot sufla.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Unde se afla cea mai mare padure tropicala?

Uneori va fi nevoie sa te acoperi, iar inotul in Marea Rosie, una dintre cele mai calde mari din lume, poate fi uneori rece! In restul anului, hainele usoare si scaldatul in mare nu vor intalni niciun obstacol.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/quelle-est-la-meilleure-periode-pour-partir-en-egypte-11187173/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More