Care au fost castigatorii Europa League de-a lungul anilor

Europa League- un turneu international de fotbal care are loc in fiecare an intre cluburile din Europa. Este al doilea cel mai prestigious turneu dupa Liga Campionilor, care a aparut doar in 2009, ca inlocuitor pentru UEFA Europa League. Incepand cu anul 2009, Europa League a fost realizata divizand grupele, in urma unor trageri la sorti. Cine a castigat de-a lungul anilor Europa League?

2009- Shakhtar Donetsk

Invingatorii Europa League la acea vreme proveneau din diferite tari insa a fost primul club ucrainian care a reusit sa castige Liga Europei. Au jucat in finala impotriva echipei Werder Bremen. Deja in minutul 25 al meciului, Luiz Adriano deschide scorul insa Naldo reuseste sa egaleze destul de rapid. Jadson este cel care aduce victoria.

2010 – Atletico

Anul urmator, Atletico Madrid joaca in finala impotriva echipei Fulham. Intriga jocului este aceeasi ca anul precedent. Diego Forlan deschide scorul in minutul 32 al partidei si, cinci minute mai tarziu, Davies egaleaza. Forlan reuseste sa marcheze din nou in prelungiri ceea ce ii aduce clubului victoria.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni antrenori de fotbal ai tuturor timpurilor

2011 – Porto

A treia finala este si prima care reuneste echipe din aceeasi tara. Porto a jucat impotriva echipei Braga. Porto reuseste sa castige cu scorul de 1-0 datorita unui gol marcat de Falcao Radamel.

2012- Atletico

In 2012 Atletico castiga din nou Liga Campionilor. Doua goluri marcate de acelasi Falcao care anul precedent marca penru Porto.

2013-Chelesea

In 2013 Chelesea este primul club britanic care castiga Liga Campionilor. Reuseste sa invinga echipa Benfica. Fernando Torres marcheaza primul gol care a fost urmat de raspunsul rapid al lui Oscar Cardozo si, Ivanovic reuseste sa obtina victoria pentru Chelsea.

2014-2016 – FC Sevilla

Trei ani la rand, o singura echipa reuseste sa obtina trofeul Liga Europei, Fc Sevilla. In 2016 a fost cel mai greu deoarece a avut un rival pe masura, Liverpool. Gameiro Cook este cel care garanteaza echipei victoria prin golul inscris. Bravo Fc Sevilla.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este considerat Cristiano Ronaldo cel mai bun fotbalist din lume?
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More