Cand au fost construite piramidele

Tehnica arhitecturala a piramidelor din Egipt, unica in lume de altfel, a evoluat timp de mai multe secole in Egiptul Antic, intre sfarsitul secolului III inainte de Christos si mijlocul secolului I inainte de Christos.

Prima piramida din Egipt despre care s-a vorbit vreodata este piramida lui Djoser, construita spre anul 2600. Situata la Saqqarah, la sud de Cairo, acest mormant marcheaza istoria arhitecturii egiptene deoarece un mormant ia, pentru prima data, forma unei piramide. Marcheaza nasterea unui nou tip de sepultura.

Edificiul isi datoreaza numele celui care a comandat constructia sa: regele Djoser (2628-2609), unul din suveranii celei de-a treia dinastii, fondatorul Vechiului Imperiu. Pentru realizarea sa face apel la vizirul Imhotep, devenit celebru datorita inovatiilor sale arhitecturale.

Imhotep, arhitect avangardis tdin secolul III inainte de Christos

Asemanatoare

Cum preziceau mayasii eclipsele?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cateva curiozitati despre Imperiul Mongol

Astfel, in cazul piramidei lui Djoser, Imhotep a optat pentru o piramida in trepte si este alcatuita din sase mastabas, cosntruite una peste alta (de dimensiuni in scadere). Pentru constructia sa s-a folosit calcarul si este considerata cea mai veche structura egipteana, mare, construita in totalitate din piatra.

Pana in prezent, numeroase au fost teoriile care au aparut in legatura cu modul in care piramidele au fost construite deoarece nimeni nu si-a putut imagina cum au putut fi transportate de la o atat de mare distanta blocurile de granit si de calcar cu care s-au ridicat piramidele egiptene.

Misterul a fost elucidat in cele din urma in momentul in care in portul Wadi Al-Jarf s-a descoperit un papirus care i-a determinat pe arheologi sa ajunga la concluzia ca muncitorii sunt cei care aduceau blocuri uriase de piatra, de doua tone, pe apele fluviului Nil, cu ajutorul ambarcatiunilor din lemn.

O alta piramida veche este piramida lui Keops, totodata singura care a reusit sa reziste pana in ziua de azi. Motiv pentru care a fost inclusa pe lista celor Sapte Minuni ale Lumii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este adevarata istorie a lui Frankenstein

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/egypte-antique-quand-les-pyramides-ont-ete-construites-182009/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More