Cainii si pisicile se pot imbolnavi din cauza frigului?
Este un lucru cunoscut: sezonul rece vine cu lotul sau de afectiuni specifice iernii pe care ne straduim sa le evitam de fiecare data. Daca oamenii sunt relativ obisnuiti cu frigul si cu racelile, cine s-ar fi gandit ca nici animalele noastre de companie nu sunt scutite? Cainii, dar si pisicile fac parte din animalele domestice care sunt plimbate pe afara iarna sau, in cazul pisicilor, stau pe afara si iarna.
Insa, datorita blanii, cainii si pisicile nu pierd asa multa caldura corporala. Daca ai un animalut cu blana ai vazut si cu cu siguranta faptul ca blana sufera schimbari. Motivul: pentru a se adapta cu mai mare usurinta temperaturilor exterioare. Cu toate acestea, temperaturile scazute, negative chiar, gheata, umezeala, ploaia si zapada pun organismul animalelor la grea incercare. Unele specimene pot fi mai putin pregatite sa infrunte frigul specific sezonului rece.
Este vorba in special de cainii de talie mai mica, de puii de caini sau de pisica sau de cainii sau pisicile in varsta sau de animalele care prezinta deja unele afectiuni.
Cert este ca un caine din rasa husky este mai bine inarmat decat un chihuahua impotriva frigului.
Sunt afectati de frig, intr-adevar, dar nu la fel ca oamenii
Animalele nu sunt afectate de virusii care circula in aer, la fel ca si oamenii. Cainii si pisicile domestice nu pot fi afectate de stapanii lor atunci cand sunt bolnavi, fie ca este vorba despre o raceala, o gripa sau de o problema gastroenterologica. Acelasi lucru este valabil si pentru coronavirus care ne-a afectat viata in ultimii doi ani. Animalelele nu sunt vectori de maladii.
Sufera mai putin din cauza frigului si din cauza umezelii. Cea mai sensibila parte a lor este labutele. Drept urmare, nu ezita sa investesti intr-o hainuta de iarna pentru animalul tau, care sa ii protejeze labutele atat de sensibile.
Sursa: https://lesavaistu.fr/les-chiens-et-les-chats-peuvent-ils-tomber-malades-a-cause-du-froid/
Comments are closed.