Astrologie: De ce horoscopul incepe cu Berbecul (in martie) si nu cu Varsatorul (in ianuarie)?

In astrologia occidentala, primul semn zodiacal este Berbecul, al carui sezon aniversar incepe la mijlocul lunii martie. In calendarul gregorian, pe care unii inca il folosesc, anul incepe in ianuarie. Cum se poate explica aceasta discrepanta? De ce aceasta ordine, de la Berbec la Pesti, in roata astrologica?

Semnele zodiacului occidental se succed pe tot parcursul anului. Fiecare dintre cele 12 semne este legat de doua luni, ultimele zece zile ale unei luni si primele douazeci ale celei de-a doua. Ai putea crede ca primul semn zodiacal este Capricornul (22 decembrie-20 ianuarie) sau Varsatorul (21 ianuarie-19 februarie). Dar, de fapt, Berbecul (21 martie-20 aprilie) este cel care da startul rotii zodiacale. Joyce Duval, astrolog si profesoara de astrologie, face putina lumina asupra acestui subiect. In cartea sa Les secrets du zodiaque dévoilés – Un voyage ésotérique au cœur de l’astrologie (Éd. Le Lotus et L’Éléphant), ea dezvaluie legaturile dintre semne si anotimpuri.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt semnele astrologice care vor avea parte de un an 2022 magnific

De ce zodiacul incepe cu Berbecul in luna martie?

Berbecul este primul semn al zodiacului. Cu toate acestea, este semnul a carui zi de nastere cade intre 21 martie si 21 aprilie, nu in ianuarie. Cum se explica atunci aceasta discrepanta intre zodiac si calendarul gregorian? Trebuie sa ne intoarcem in timp si sa ne uitam la originile astrologiei. Urme ale astrologiei pot fi gasite in orasul antic Babilon, in urma cu peste 5.000 de ani. „Preotii astronomi-astrologi […] au creat calendare care sa serveasca drept puncte de referinta si ajutoare de memorie pentru organizarea activitatilor maritime si sociale de-a lungul anului”, explica Joyce Duval. De-a lungul secolelor, au fost facute noi descoperiri si au aparut 12 constelatii stelare, urmate de o clasificare pe semne. Prima corespunde echinoctiului de primavara. Acest anotimp „marcheaza tranzitia intre sfarsitul ciclului subteran si sosirea ciclului aerian: natura in curs de inflorire, sosirea mugurilor, cresterea sevei in cadrul copacilor”, spune astrologul. El adauga: „Toata aceasta efervescenta genereaza reinnoirea primaverii. Berbecul este asadar punctul vernal, adica intersectia dintre ecliptica si ecuatorul ceresc.

Asemanatoare

Care sunt caracteristicile unei persoane nascute in Iulie?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt semnele care vor fi binecuvantate cu energie in aceasta saptamana

Ce este echinoctiul de primavara?

Semnele zodiacale sunt legate de anotimpuri si, prin urmare, de solstitii si echinoctii. Echinoctiul provine din latinescul aequinoctium, de la aequus, egal, si nox, noctis, noapte. Cu alte cuvinte, echinoctiul corespunde „momentului din an in care Soarele, in miscarea sa aparenta pe ecliptica, traverseaza ecuatorul ceresc si care corespunde duratei egale a zilei si a noptii”, potrivit site-ului dictionarului Larousse. In astronomie, acest lucru inseamna ca Soarele se afla deasupra ecuatorului Pamantului, exact pe verticala. Exista doua echinoctii in cursul anului, cel de primavara si cel de toamna.

Cum sunt legate anotimpurile de semnele astrologice?

Roata zodiacului este legata in ordine, de la Berbec la Pesti. Fiecare semn este grupat in patru categorii sau anotimpuri: primavara, vara, toamna si iarna. Asadar, exista trei semne pentru fiecare anotimp. Berbecul, Taurul si Gemenii sunt semne de primavara. Racul, Leul si Fecioara sunt semne de vara. Balanta, Scorpionul si Sagetatorul sunt semne de toamna. In cele din urma, Capricornul, Varsatorul si Pestii sunt semne de iarna. „Semnul de la inceputul unui anotimp este conducatorul acestuia. Misiunea sa este de a deschide sezonul. Semnul de la mijlocul sezonului este Organizatorul acestuia. Misiunea sa este de a stabiliza sezonul. Semnul de la sfarsitul sezonului este Producatorul sau. Misiunea sa este de a finaliza sezonul”, spune Joyce Duval

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele trei zodii care se vor imbogati in 2024?

Sursa: https://www.femmeactuelle.fr/horoscope2/astrolove/astrologie-pourquoi-lhoroscope-debute-par-le-belier-en-mars-et-non-le-verseau-en-janvier-2163427

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More