Ce semnificatie are cifra 6

Ce semnificatie are cifra 6? Care este corespondenta sa pe plan spiritual, religios, anagogic sau ezoteric? Ce semnificatie putem oferi cifrei 6?

Cifra 6 este incarcata pe plan simbolic. In matematica, 6 este prima cifra perfecta deoarece este egala cu suma de divizori stricti (1+2+3=6).

Pe de alta parte, sase este o cifra para: contine in ea doua lucruri identice si distincte. Mai general, cifra 6 este uniune si echilibru. In numerologie, este adesea asociata cu perfectiunea, frumusetea si iubirea. Pe plan ezoteric, evoca intalnirea a doua lumi complete, lasand sa se intrevada un punct de corespondenta decisiv.

Armonie, perfectie

Prin echilibrul sau, cifra 6 evoca stabilitate, simetrie si armonie. Este o crifra care structureaza spatiul si timpul. Cu toate acestea, chiar daca cifra 6 este perfectiune, nu este implinire, aceasta calitate fiind rezervata cifrei 7.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este istoria si originea numerologiei, o practica fascinanta

Timpul, ciclurile si cercul

Diviziunile timpului se fac inca in ziua de azi pe baza cifrei sase, conform mostenirii babiloniene. Pe de alta parte, cifra 6 poate reprezenta roata, imaginea ciclului perfect. De notat este faptul ca cercul se lasa cu usurinta divizat in 6: un compas deschis permite definirea a sase puncte perfecte pe cerc.

Cifra 6 si cubul

Cifra 6 mai evoca si cele sase fete ale cubului. Cubul face trimiterea la “forma” Ierusalimului celest conform Bibiliei. Pe de alta parte, patronul cubului permite obtinerea unei cruci latine clasice.

Pe plan ezoteric, cifra 6 este cel mai adesea interpretata drept uniunea Macrocosmosului (Totul, Cosmosul) si microcosmosului (Omul). Prin cifra 6 omul este in armonie cu universul. Se suprapune lumii, se integreaza si fuzioneaza in el. Aceasta integrare este inainte de toate spirituala: este o constientizare intima a conditiei noastre, ceea ce duce la intelepciune si la liniste.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce trebuie sa stii atunci cand consulti un numerolog

Paralelismul dintre cifra 6 si sabia lui Solomon este cel mai evocat. Sabia poate fi vazuta drept intalnirea triunghiului spiritual si a triunghiului material. Aceasta uniune reprezinta recunoasterea spiritualitatii materiei si materialitatea spiritului.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More