Cine era imparatul Constantin?

Imparatul Constantin (272-337) a fost un imparat roman care a domnit din 306 pana in 337. Este adesea considerat cel mai mare si mai important dintre imparatii romani, deoarece a fost primul imparat care s-a convertit la crestinism si a facut din acesta religia oficiala a Imperiului Roman. A fost, de asemenea, primul imparat care a adoptat noul sistem de guvernare, care a inclus reforme juridice, militare si religioase.

Imparatul Constantin a fost un catalizator esential pentru transformarea Imperiului Roman si pentru epoca medievala care a urmat.

Nastere si ascensiune

Constantin a fost fiul imparatului Constantius Chlorus si al imparatesei Elena. Potrivit legendei, la scurt timp dupa nasterea sa, un inger l-a anuntat pe tatal sau ca va deveni un mare imparat. In 297, Constantius Chlorus a fost numit co-imparat al Romei si l-a numit pe Constantin drept succesor.

In 306, Constantius a murit, iar Constantin a fost incoronat imparat la varsta de 34 de ani. Si-a inceput domnia facand pace cu mai multi dintre dusmanii sai, in special cu gotii si sarmatii. In 313, a emis Edictul de la Milano, care le acorda crestinilor dreptul de a-si practica liber religia. Constantin si-a concentrat apoi atentia asupra consolidarii puterii sale si a intaririi Imperiului.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu s-a gasit niciodata comoara pierduta a lui Beale?

Reforme si campanii militare

Imparatul Constantin a lansat numeroase reforme pentru a imbunatati eficienta si stabilitatea Imperiului. El a reorganizat structura administrativa a Imperiului si a creat noi provincii. De asemenea, a introdus un sistem judiciar mai eficient si a consolidat legile care ii protejau pe cetateni impotriva abuzurilor de putere. In cele din urma, a imbunatatit finantele Imperiului prin reformarea monedei si promovarea comertului.

Constantin a condus, de asemenea, mai multe campanii militare. In 312, a obtinut o victorie majora asupra lui Maxentiu, unul dintre cei mai puternici dusmani ai sai, in Batalia de la Podul Milvian. In 324, a obtinut o victorie decisiva asupra lui Licinius, un alt dusman al sau, in Batalia de la Chrysopolis. Aceste victorii i-au permis lui Constantin sa isi consolideze pozitia si sa reunifice Imperiul.

Intemeierea Constantinopolului

In anul 324, Constantin a decis sa fondeze un nou oras drept capitala a Imperiului. A ales un loc pe coasta europeana a Marii Negre si l-a numit Constantinopol (in prezent Istanbul). Orasul a fost construit in onoarea imparatului Constantin si a devenit centrul politic si religios al Imperiului. A ramas capitala Imperiului pana la caderea acestuia in 1453.

Asemanatoare

Care sunt cele mai mari mistere nerezolvate din istorie?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce era Ludovic al XIV-lea supranumit Regele Soare?

Moartea si mostenirea

In anul 337, Constantin a murit la varsta de 65 de ani. A fost inmormantat la Constantinopol, unde a ramas pana cand trupul sau a fost mutat in 1204. Imparatul Constantin a avut un impact semnificativ asupra Imperiului Roman si asupra lumii. A fost primul imparat care s-a convertit la crestinism si a facut din acesta religia oficiala a Imperiului. De asemenea, a reorganizat administratia Imperiului si a fondat Constantinopolul, care a devenit capitala Imperiului si un important centru cultural si religios. In cele din urma, reformele sale si dezvoltarea Imperiului au dat nastere epocii medievale.

Caracteristici

Imparatul Constantin a fost cunoscut pentru intelepciunea si tenacitatea sa. Era foarte perspicace si avea o intelegere intuitiva a oamenilor si a situatiilor. Era, de asemenea, foarte ambitios si a reusit sa isi atinga obiectivele si sa isi consolideze puterea, in ciuda numeroaselor obstacole care i-au stat in cale.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine a alungat indienii din America

Principalele realizari

Convertirea la crestinism si religia oficiala a Imperiului: Constantin a fost primul imparat care s-a convertit la crestinism si a facut din acesta religia oficiala a Imperiului Roman.

Reforme administrative si militare: Constantin a reorganizat structura administrativa a Imperiului si a condus mai multe campanii militare pentru a-si consolida puterea.

Fondarea Constantinopolului: Constantin a fondat orasul Constantinopol, care a devenit capitala Imperiului Roman si un important centru cultural si religios.

Mostenirea: Constantin a lasat o mostenire de durata care a avut un impact semnificativ asupra Imperiului Roman si a lumii.

Imparatul Constantin a fost unul dintre cei mai mari si mai importanti imparati romani. A fost primul imparat care s-a convertit la crestinism si a facut din acesta religia oficiala a Imperiului Roman. De asemenea, a lansat numeroase reforme si a fondat orasul Constantinopol, care a devenit capitala Imperiului. Mostenirea sa a avut un impact semnificativ asupra Imperiului Roman si a lumii, fiind un catalizator esential pentru transformarea Imperiului si pentru epoca medievala care a urmat.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/qui-etait-lempereur-constantin/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More