Cum se zice Mi-e dor de tine in Engleza, Franceza, Italiana, Germana, Spaniola

Este cam greu de descris in cuvinte ce inseamna dorul. Uneori acesta poate fi asociat cu iubirea, speranta sau nostalgia, iar alteori reprezinta o emotie care aduce cu ea tristete sau chiar frustrare. Uneori il asociem cu un loc sau o imagine, alteori cu o persoana sau o amintire. Un lucru este cert, dorul este prezent in vietile fiecaruia dintre noi

In unele limbi, cuvantul “Dor” nu se poate traduce. Nu exista in toate limbile. Se poate inlocui in schimb cu expresii precum Imi lipsesti sau Tanjesc dupa tine.

Cum se zice Mi-e dor de tine in Engleza

Nici in limba engleza nu este un termen pentru dorul romanesc, acestia spun doar Iti simt lipsa sau imi lipsesti adica, I Miss You.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai vorbita limba in Israel?

Totusi,in limba engleza exista expresia „to long” al carui inteles coincide perfect cu „a-i fi dor”. De exemplu, „a-ti fi dor de cineva” se poate traduce prin „to long for someone”. Insa aceasta a aparut destul de recent, multi nici nu o cunosc.

Cum se zice Mi-e dor de tine in Franceza

Nici in limba franceza nu exista cuvantul dor, se foloseste expresia Tu me manques care se traduce prin Imi lipsesti.

Cum se zice Mi-e dor de tine in Italiana

In italiana tot o expresie se foloseste petru a -I spune unei persoane iuite ca ne lipseste, Mi Manchi.

Cum se zice Mi-e dor de tinein Germana

In limba germana, mi-e dor de tine se spune Ich vermisse dich.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se zice La Revedere in engleza, franceza, italiana, germana, spaniola

Cum se zice Mi-e dor de tine in Spaniola

In spaniola, o traducere literara a expresiei Mi-e dor de Tine ar fi „Te extraño” insa mai exista si alte modalitati de exprimare a acestui sentiment de dor. Mai putem spune Te echo de menos chiar daca traducerea literara nu este exacta sau Me haces falta.

Tu in ce limbi mai stii spune Mi-e dor de tine?

 

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More