La cati kilometri distanta se afla SUA de Rusia

La cati kilometri distanta se afla SUA de Rusia?

La doar 3,8 kilometri distanta…cele mai apropiate puncte, Statele Unite ale Americii si Republica federala sovietica a Rusiei se afla la o distanta de doar 3,8 kilometri una de alta. Cele doua parti se afla de o parte si de alta a stramtorii Bering care leaga Oceanul Arctic si Oceanul Pacific insa au fiecare o insula inclusa peteritoriul lor, in mijlocul stramtorii. Va invitam sa descoperiti de mai aproape frontiera dintre cele doua mari puteri ale lumii.

Stramtoarea Bering, granita dintre Statele Unite ale Americii si Rusia

Statele Unite ale Americii si Rusia sunt doua tari care impart o granita comuna, in intregime maritima. Cele doua puteri mondiale sunt separate de un spatiu care aduna marea Ciukotsk, largul stramtorii Bering si marea Bering. Stramtoarea Bering, cu o latime de 85 de kilometri, cu Siberia si Alaska de o parte si alta, serveste drept teren de concurs pentru oceanele Pacific si Arctic, cu doua insule care poarta numele de Diomede, situate in mijloc.

Asemanatoare

Care este singura tara din lume in care nu exista tantari?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este singura tara din lume in care nu exista tantari?

Pe langa faptul ca se afla situate la o distanta de doar 3 kilometri una de alta, Insula Mica Diomede si Insula Marea Diomede sunt impartite de linie de schimbare a datei. O zi separa drept urmare aceste doua teritorii in calendarele respective.

In timpul ultimei perioade glaciare, era inca posibil sa traversezi actuala stramtoare Bering pe jos pentru a ajunge in Asia sau in America de Nord. De altfel, asa au reusit primii oameni veniti din Asia, care au migrat spre continentul american, sa il populeze. In urma cu zeci de mii de ani (10 000 – 30 000), America a fost populata de triburi din actuala Siberie care au reusit sa treaca stramtoarea cu mai multe specii de animale precum bizonul.

Stramtoarea a primit numele de la exploratorul danez Vitus Bering care a navigat din Siberia pana in Alaska in 1728 la cererea imparatului rus Petru I. Alaska a aprtinut Imperiului Rus pana in anul 1867, an in care a fost cumparat de SUA.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai spectaculos oras din lume?

Sursa: https://saviezvous.fr/etats-unis-et-russie-3-kilometres/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More